Idræt

Ponygames

Ponygames er en supersjov og udfordrende holddisciplin – med fart over feltet. Ponygames skaber holdånd og forstærker jeres evne til at samarbejde og udnytte jeres forskellige talenter. Alt afhængig af hvilke udfordringer I vælger styrker aktiviteterne blandt andet jeres motorik, balance, hurtighed.

Eksempel på ærteposeræs

Ponygames er let at starte op, da den kræver et minimum af udstyr, og alle kan være med til legene. Det kan være hulahop, frisbee, ærteposeræs eller sækkeløb. Der findes mange flere varianter – plus dem I selv finder på.

I deltager på inddelte hold og konkurrerer på tid. Der skal udarbejdes skema til registrering af jeres tider, så man kan afgøre, hvem der vinder.

Udførsel
Første rytter får udleveret en ærtepose af banedommeren. Rytteren rider ned til vende- linien, hvor der står en spand. Rytteren kaster ærteposen i spanden. Herefter rider rytteren tilbage til midten af banen, samler en ærtepose op og rider tilbage til start-/mållinien, og afleverer ærteposen til næste rytter, som tager samme tur.

Opbygning
På midten ligger 4 ærteposer eller sokkebolde. Ved vendelinien står en spand. Første rytter får udleveret en ærtepose.

Opgaver

Prøv at lave jeres egen Ponygames på skolen. Det kan være i hallen, skolegården eller på boldbanen. I kan finde inspiration og læse regler på Dansk Ride Forbunds hjemmeside, hvor der er 32 forskellige eksempler på udfordringer.

Ponygames kan f.eks. udføres med en kæphest, på rullebræt, med mooncars, på cykel, til fods eller på ryggen af en makker.

Vidste du...

I byen Wilbur i Washington kan man få en bøde på kr. 2.000, hvis man rider på en hest, som er grim.