Matematik

Udstyr til den første ridetime

Her kan du læse, hvad du skal bruge af udstyr, når du starter til ridning eller skal prøve en ridetime.

Ridehjelm

Det er vigtigt at have en god ridehjelm som passer til ens hovedstørrelse. Det behøver ikke at være en dyr hjelm, men den skal være sikkerheds godkendt. Man tager som ny rytter mange fald, som ordsproget siger: “En god rytter er faldet af mindst 100 gange”. Til en prøvetime kan du låne på rideskolen.

Ridebukser

Ridebukser er vigtigt for den nye rytter, de gør at man sidder bedre fast i sadlen. Til en prøvetime kan du bruge et par behagelige tætsiddende bukser.

Ridestøvler

Ridestøvler er dyre at investere i men en vigtig investering, hvis man gerne vil gå til ridning, da du er mere sikker i stigbøjlen. Til en prøvetime kan gummistøvler med hæl bruges.

Ridehandsker

Hvis man rider regelmæssigt, er ridehandsker en uundværlig ting. De er oftest forstærket der, hvor man holder ved tøjlen. Hvis man rider på rideskole-ponyer kan de godt rykke lidt i tøjlerne, og så kan man godt få sår. Så det er en rigtig god investering.

Sikkerhedsvest

Sikkerhedsvest er ikke en nødvendig ting at eje til den nye rytter. Men den er vigtig, hvis man skal gå på et springhold.

Jakke og overtøj

En jakke til ridning er en god ting at investere i. Det kommer an på sæsonen, hvilket overtøj der behøves. For det meste får man det varmt når man sadler op og rider, så der vil en let jakke være god. Det er også rart at have en trøje/jakke som kan bruges i stalden, uden at man skal være bange for at den bliver beskidt.

Opgaven

  • Find en webshop med rideudstyr og “gå på indkøb”. Du skal lave et forslag til indkøb for en nybegynder. Du kan eventuelt sætte det op i et regneark.
  • Hvis du kender en der går til ridning, kan du spørge om, hvad der er et godt køb.
  • Nogle at af varerne er måske på tilbud/udsalg. Regn priserne ud for dit indkøb uden tilbud og med. Hvor meget sparer du?
  • Find en dyr kombination af udstyr.
  • Find en billig kombination af udstyr.